Cururupu Home

Cururupu is een dorp en gemeente in de staat Maranh„o in het noord-oosten van BraziliŽ. Het is geliefd door vele mensen in BraziliŽ voor het Carnaval, mensen komen van ver weg, zelfs van Rio de Janeiro om carnaval te vieren in Cururupu.
Cururupu igreja Cururupu do Maranhão

Het dorp was gesticht op de 3de van oktober in 1841, officieel werd het tot stad benoemd op 9 maart 1920. Sindsdien is de bevolking gegroeid tot wel 35.108 inwoners in 2009.
Met een oppervlakte tot 935,59 km² heeft Cururupu 37,5 inwoners per km². De afstand tot de hoofdstad van Maranhão (São Luiz) over de weg is 465km.

Er zijn verschillende manieren om naar Cururupu te gaan:
 - Er zijn verschillende bussen die naar Cururupu rijden, o.a. vanuit Belém en São Luiz, onderweg stoppen deze bussen bij verschillende busstations. De weg die Cururupu binnenkomt is de MA-006.
 - Aero Taxi Cururupu vliegt je direct van São Luiz naar Cururupu airport (CPU), de vlucht duurt maar 40 minuten. Cururupu heeft een smalle zanderige landingsbaan geschikt voor kleine vliegtuigjes om te landen.
 - Over zee, je kunt met de boot naar Cururupu via de haven van São Luiz
Cururupu porto Cururupu Airport
Cururupu is een geweldige plek voor vele dingen
Ilha dos Lençóis
 Voor de kust van Cururupu liggen een aantal eilanden, deze eilanden bestaan uit mooie zandstranden, duinen en ondoordringbare mangrove bossen. Ilha dos Lençóis kan worden bezocht per boot.
Volgens de lokale mythe woont Dom Sebastião, koning van Portugal, op deze eilanden als een betoverde stier met op zijn voorhoofd een ster.

Cururupu Carnaval Carnaval Cururupu
Carnaval de Cururupu
 Zoals eerder al vermeldt wordt Carnaval groots gevierd in Cururupu. Het is een van de drukste periodes van het jaar. Carnaval is een feest dat meerdere dagen duurt waarbij iedere nacht feest wordt gevierd op het plein (Praça) in het centrum maar ook in Area Branca (net over de brug bij de zuidelijke ingang van Cururupu).
Gedurende de Carnaval periode gaan er verschillende 'blocos' al danzend en feest vierend door de straten van Cururupu met luide muziek. Tijdens de laatste nacht van Carnaval is er een geweldige Carnaval parade met mooie praalwagens die door het centrum van Cururupu gaan.
In 2011 wordt Carnaval in Cururupu gevierd vanaf 5 maart, officieel eindigend op 9 maart 2011.

Floresta dos Guarás
Letterlijk vertaald betekent dit "Het bos van de Rode Ibis", dit komt natuurlijk doordat de Rode Ibis veel voorkomt in Floresta dos Guarás, deze vogels leven vooral in de boomtoppen waar ze het meest veilig zijn.
Floresta dos Guarás ligt in de gemeenten Cedral, Mirinzal en Porto Rico do Maranh„o. Dit gebied is bedekt met tropische regenwouden, rivieren en heeft een rijke flora en fauna.


Cururupu Home